Tempat menarik di putrajaya. ~ Aku ingin Bahagia dan Membahagiakan setiap Jiwa di dalam Hidupku~: TEMPAT

18 Tempat Menarik Di Putrajaya. Bandar Dalam Taman Ini Pasti Memukau Mata Anda Dengan Kecantikan Landskapnya.

tempat menarik di putrajaya

Berada di kawasan taman cantik, dengan lanscape pemandangan alam yang mempesona bisa anda manfaatkan sebagai lokasi bergambar. Lokasi: Presint 1, Putrajaya 7 Taman Saujana Hijau Imej via Taman ini merupakan sebuah kawasan yang sesuai bagi mereka yang gemarkan tumbuhan jenis gimnosperma tropika dan subtropika. Kini Putrajaya bukan sahaja sebagai pusat pentadbiran negara, malah bandar dalam taman ini juga merupakan salah satu lokasi pelancongan yang popular di Malaysia. Putrajaya merupakan sebuah bandar moden terancang yang dibina untuk menempatkan pusat pentadbiran kerajaan Malaysia. Bangunan klasik satu ini telah di alihfungsikan menjadi bangunan museum timah. Bagi yang menetap di Putrajaya, mereka cukup bertuah kerana jarak Putrajaya ke negeri Melaka Cuma memakan masa selama 2 jam.

Next

8 Tempat Menarik di Cyberjaya Yang Wajib Anda Lawati

tempat menarik di putrajaya

Ada beberapa jenis kebab yang disediakan, namun beef kebab merupakan antara yang terlaris. Karena di tepat inilah anda bisa melihat berbagai khazanah masa lalu yang tersimpan dan terjaga dengan baik. Dibangun dengan landscape taman modern membuatnya menawarkan keindahan dan juga kemudahan di dalamnya. Setiap hujung minggu Alamanda Putrajaya tidak pernah lekang dengan kunjungan warga setempat untuk meluangkan masa berkualiti bersama keluarga atau rakan-rakan dengan tarikan hiburan keluarga yang ada di sini seperti menonton panggung wayang, bermain bowling atau pun riang ria di mini amusement di dalamnya. Jangan risau, ia akan dikendalikan dengan selama oleh staff yang bertugas. Bersambung dari selepas check in di. Memang berbagai, anda pasti akan rambang mata! Nikmati pemandangan alam yang luar biasa dari atas Skyride Balloon ini.

Next

CRUISE TASIK PUTRAJAYA

tempat menarik di putrajaya

Anda dapat menikmati playground ala Fear Factor yang tidak hanya dikhususkan untuk putra putri Anda. Anda juga boleh menyewa basikal di sini. Lebih menarik, di sini juga terdapat kawasan kolam mandi manda untuk kanak-kanak yang sangat sesuai untuk mereka bersuka ria. Anda bisa menikmati keindahan kawasan Little India ini dan memanfaatkannya sebagai setting fotografi yang menarik. Di sini juga terdapat teropong umum yang boleh anda guna untuk melihat pemandangan sekitar bandar Putrajaya.

Next

Riadah Di Taman Seri Empangan Putrajaya

tempat menarik di putrajaya

Malaysia sekarang dari tahun 1971-2020 dan Malaysia datang pada tahun 2020 ke atas. Anda ada tempat makan menarik yang lain? Keindahan alam flora dan fauna serta habitat pelbagai burung dan kecantikan semula jadi membuatkan lawatan anda ke sini sangat menyeronokkan. Masjid ini dilengkapi dengan kubah bewarna hijau yang megah dan anggun. Restoran ini sentiasa ramai pelanggannya, jelas membuktikan yang ianya bukan calang-calang restoran makanan laut. Lokasi: Persiaran Persekutuan, Presint 1, 62502 Putrajaya 3 Dataran Putra Imej via Dataran Putra terletak berhadapan Masjid Putra dan Perdana Putra.

Next

Rupanya, Ini 10 Aktiviti 'Best' Di Putrajaya Untuk Dicuba. Jom Ajak Famili!

tempat menarik di putrajaya

Tasik yang luas ini bukan sahaja cantik dengan pemandangannya yang menghijau, uniknya terdapat sebuah pulau di tengah tasik yang dikenali sebagai Pulau Wind Chime. Dengan servis yang tip-top, harganya pula amat berpatutan. Tempoh masa pembinaannya pada 1998 sehingga 2002. Namun, tak semuanya menyediakan tomyam yang menggunakan resepi Thai asli. Banyak tarikan di Klang yang bisa anda kunjungi untuk memuaskan hasrat bercuti.

Next

9 tempat menarik di Bangi dan kawasan sekitarnya

tempat menarik di putrajaya

Manalah tahu, jika anda menginap di homestay atau hotel bajet sekitar Putrajaya yang tidak menyediakan kolam renang, bolehlah singgah di sini untuk masa riang ria anak-anak anda. Kesegaran makanan laut yang disediakan turut diakui ramai. Jangan risau kalau tak ada peralatan untuk , anda boleh menyewanya di sini. Tempat ini didirikan pada tahun 2008. Sangat cocok untuk lokasi berswa foto karena keindahan yang epic di tempat yang satu ini. Bila sebut sahaja Putrajaya, kia pasti membayangkan kawasan ini penuh dengan bangunan blok-blok pejabat kerajaan memandangkan Putrajaya adalah pusat pentadbiran kerajaan Malaysia. Usah risau kerana terdapat beberapa restoran, kafe atau pun fast food restaurant di sini yang pasti akan memberikan anda banyak idea untuk aktiviti 'jalan jalan cari makan' di Putrajaya.

Next

23+ Tempat Menarik di PUTRAJAYA ( 2020 ) Popular

tempat menarik di putrajaya

Sekali tengok suasana Johny Rocket seperti di fast food yang lain yang mana anda perlu beratur di kaunter untuk order makanan. Ketelitian dan kehalusan seninya membuatkan ramai kagum dengan astana ini. Anda hanya perlu berjalan kakisahaja dari Taman Botani untuk sampai ke sini. Cocok untuk anda yang ingin mendamaikan jiwa ketika bercuti di Klang. Alamanda Putrajaya merupakan sebuat pusat membeli belah yang sangat luas dan menawarkan pelbagai jualan barangan di sini. Namun bayaran akan dikenakan sekiranya anda ingin melakukan aktiviti seperti menaiki belon udara panas. Namun tempat percutian menarik di Klang layak untuk anda kunjungi ketika akan menghabiskan waktu bercuti bersama keluarga.

Next