Rabarbrapai med vaniljekrem. Rabarbrakake med vaniljekrem og smuldretopp

ferske(n)muffins: Rabarbrapai fylt med hjemmelaget vaniljekrem.

rabarbrapai med vaniljekrem

Hell i crème fraiché og bland godt. Skummet går fint 1 vaniljestang Det er lurt å lage grøten en dag før slik at man enkelt kan avkjøle den, først i gryten og så i kjøleskapet. Dette krever full konsentrasjon og blikket festet hardt oppi kasserollen. Oppskrift på rabarbrakake med vaniljekrem Kakerøren 100 g romtemperert smør 200 g sukker 2 egg 200 g hvetemel 2 ts bakepulver 1 ½ dl melk Rabarbrafyllet 350 g rabarbra 50 g sukker 1 ts vaniljesukker 2 ½ dl vaniljekrem — lag selv eller bruk ferdigkjøpt Topping 50 g romtemperert smør 50 g hvetemel 50 g brunt sukker ½ ts malt ingefær 1 ts kanel 25 g store havregryn Sett stekeovnen på 180 grader, over- og undervarme og smør en rundform på 20 cm. Noen mener det kan bli for mye av det gode, men her har jeg fylt på i lag og latt vårfrisk rabarbra få selskap av både marengs og vaniljekrem. Ha så i hvetemel og egg og rør videre til alt er jevnt.

Next

Rabarbrapai med vaniljekrem, jordbær og blåbær

rabarbrapai med vaniljekrem

Nå skal blandingen varmes opp forsiktig til kokepunktet under stadig omrøring. Slik gjør du: Ha alle ingrediensene til paideigen i en kjøkkenmaskin og kjør på full guffe til deigen har samlet seg. Ha alle ingrediensene til paibunnen i en food processor, og kjør på full hastighet til deigen samler seg. La stå i kjøleskap minst en halvtime. Ikke bruk hendene da deigen skal være så fast som mulig. Sett i kjøleskap i minst 30 minutter.

Next

Rabarbrapai med vaniljekrem

rabarbrapai med vaniljekrem

Hvis du bruker hjemmelaget, bør den avkjøles helt før den brukes. Så då vart det eksperimentering med ei ny oppskrift på rabarbrapai! Servér i glass mens drikken forsatt er kald. Den kan godt stå en døgn om ønsket. Like god varm som kald, bursdag eller hverdag. Nå skal massen gradvis stivne mens du rører og rører under oppkoking. Rabarbrasesongen er her og det er tid for å lage deilige. Du kan også bruke frisk ingefær istedet eller nøyde deg med rabarbra.

Next

EKTE INTERIØR: Ekte vanilje er best!

rabarbrapai med vaniljekrem

Her kan det ha snike seg inn ein feil — takk for at du er så merksam! Mens food processoren fremdeles er skitten, lager du toppingen. La paien avkjøles litt før den nytes. Kompotten kommer da til å tykne. Stek videre på 225 grader i ca 25 minutter midt i ovnen. Håper solen skinner hos dere også- god klem fra meg : Igrunn vel fortjent etter hvert. Kle en smurt paiform med tre fjededeler av deigen. La paien bli helt avkjølt før du tar den ut av formen.

Next

Anne Karins Mat & Vin

rabarbrapai med vaniljekrem

Hell plommene i passende glass og fordél laken i hvert glass. Velkommen til mitt søte kakeparadis! Når den er rømmegrøttykk+ er kremen ferdig. Sett i putrende vannbad i 30 minutter Plommer 700-800 g hele plommer med stein. Det gikk med en del sukker for å si det sånn, for disse rabarbrastilkene til gamle fru Myren nabo var rimelig sure. Den gjør denne paien til en fantastisk karamellisert rabarbrapai. Fyll paibunnen med et jevnt lag ferdigkjøpt vaniljekrem. Pakk inn i plast og sett kaldt i 30 min eller mer.

Next

Verdens beste rabarbrapai

rabarbrapai med vaniljekrem

Pai nummer 2 er på vei inn i ovnen nå! Legg deigen kjølig et par timer før du bruker den. Ta så en spiseskje med melkeblandingen over i eggeplommene mens du visper godt. Bland godt og ha så i resten av vaniljesausen, rør jevnt og varm opp alt under nøye omrøring til sausen tykner. Barbeinte barneføtter, sommerkjole, solskinnsdag, et glass med sukker hentet fra mors kjøkkenskap og en stilk nyplukket rabarbra. No er det rabarbratid — utan tvil! Det betyr at om du har ei teskei med pepar, så er det fem kryddermål. Servert lunken med krem eller is — det var aldeles nydelig. Denne oppskriften skal jeg prøve! Lag smuldredeigen ved å ha mel, sukker og vaniljesukker i en food processor sammen med mykt smør.

Next

Rabarbrapai med vaniljekrem av creme fraiche

rabarbrapai med vaniljekrem

Håper du fikk lyst til å bake denne nydelige rabarbrakaken, du også. Det vil det selvfølgelig være delte meninger om, men prøver du den, vil du fort finne ut at den helt klart befinner seg i toppsjiktet. Stek: Midt i ovnen ved 180 grader i ca. Ta av plasten på den ene siden. Skjær opp vaniljestangen og ha i alle frøene sammen med bønnen. Det kan vere lurt å setje ei langpanna på nederste rille i omnen i tilfelle det skulle drype av paien det gjorde nemleg min….

Next

Monicas hus: Rabarbrapai med jordbær

rabarbrapai med vaniljekrem

Håper dere har det fint i helga! Smaker godt både som dessert og kaffekos. Del opp smøret i terninger og kjør det inn sammen med melet. Server gjerne litt vaniljeis ved siden av. Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca. Krisp og lekker topping, søtt og smakfullt rabarbrafyll og en lun og luftig bunn. Husk at smøret må være romtemperert.

Next