Koblenz bezienswaardigheden. Map of Koblenz

De bezienswaardigheden van Koblenz

koblenz bezienswaardigheden

Op de rechter Rijnoever vind je het schitterende Fort Asterstein dat in de 19de eeuw moest dienen om Koblenz en de vesting Ehrenbreitstein te verdedigen. Het romantische Schloss Stolzenfels De streek staat bekend om haar romantiek. Vanaf de Deutches Eck heb je een schitteren uitzicht op deze vesting aan de overkant van de Rijn, dramatisch bovenop een heuvel gebouwd. Trek geleidelijk op en rem niet op het laatste moment abrupt af. Snel een route voorbereiden tussen Brussel en Antwerpen en elke andere bestemming in of buiten België: Brussel — Antwerpen, Antwerpen — Gent, Antwerpen — Brugge, Brugge — Leuven, Gent — Oostende, Antwerpen — Oostende, Brussel — Oostende, Antwerpen — Amsterdam, Brussel — Parijs … Ontdek, parallel aan de routebeschrijvingen ook de gedetailleerde ViaMichelin kaarten en de informatie over het weer, de toeristische bezienswaardigheden of de adresjes van Michelin in België en de rest van de wereld. Het ligt op een heuvel aan de Rijn. Onder de exposities zijn muzieknoten, brieven en persoonlijke bezittingen van de componist, evenals items van huishoudelijke gebruiksvoorwerpen die het huis in de 18e eeuw versierd.

Next

THE 15 BEST Things to Do in Koblenz

koblenz bezienswaardigheden

Een architectonisch monument uit de 18e eeuw is het Paleis van keurvorsten. ViaMichelin: real-time verkeersinformatie voor een betere voorbereiding van uw reis. Informatie daarover vindt u in de routebeschrijving. Eenvoudig, maar van alle gemakken voorzien. Ook voor een kop koffie en een simpele lunch is Extrablatt een goede plek. Je leert over de ideale lijnen voor de bochten, de geschiedenis van het gebied, hoe je het beste de baan kunt besturen en rijdt langs veel testfaciliteiten van geheime autofabrikanten. Fietsen rond Koblenz De omgeving van Koblenz leent zich erg goed voor een fietstocht langs de Moezel of de Rijn.

Next

Reisgids Koblenz

koblenz bezienswaardigheden

Bedek de beroemde en beroemde plaatsen in de oude stad en ervaar de ervaring van een uniek avontuur. Entdecken Sie die Stadt an Rhein und Mosel mit all ihren Facetten! Vanaf hier is het beste te beginnen met een stadswandeling. In de Tweede Wereldoorlog werden in het fort schuilkelders gebouwd voor de treinreizigers en omwonenden van het station. De nauwe straten , romantische stegen en mooie pleinen met hun fraaie fonteinen nodigen uit om de stad te verkennen. Vanuit Koblenz zijn de Romantische Rijn en de Moezel goed te verkennen met de rondvaartboten.

Next

Jesuitenplatz

koblenz bezienswaardigheden

Om de best beoordeelde hotels te vinden, sorteert u de resultaten op de beoordelingen. Geradezu magische Anziehungskraft strahlt sie aus, die Festung auf dem Felssporn hoch oben über dem Zusammenfluss von Rhein und Mosel. U heeft ook de mogelijkheid om de kosten van de route om te slaan naar het aantal deelnemers, wat makkelijk is bij carpooling. Anticiperen op verkeerslichten en snel doorschakelen kan het brandstofverbruik beperken. Die geschiedenis kan je zeker voelen aan het Deutsches Eck aan de samenloop van Rijn en Moezel, dat meteen ook het ideale startpunt vormt voor een stadswandeling. Je ziet er het prachtige barokke stadhuis van de stad, omringd door torenspitsen en een grote boog.

Next

THE 15 BEST Things to Do in Koblenz

koblenz bezienswaardigheden

Dankzij de grondige wederopbouw en herstel van vele monumenten is het gelukt om iets van de oude culturele rijkdom en Europese sfeer terug te krijgen in de oude binnenstad. Hij leidt over goed toegankelijke wegen. Van een brug over de Rijn die de Romeinen hier in de 1e eeuw v. Zoek en vind het gewenste adres op de kaart van {{address}} of bereken een route van of naar {{address}}, zoek en vind alle toeristische bezienswaardigheden en restaurants uit de Michelin Gids in of in de buurt van {{address}}. Zo ligt er op een berg aan de weg langs de Rijn richting het Slot Stolzenfels. De echte wandelfanaten kunnen zich daarnaast ook aan de groene heuvels die Koblenz omringen wagen. En informatie die deel uitmaakt van de basiskaart, zoals straatnamen, de locatie van stations, et cetera.

Next

Bezienswaardigheden langs de Moezel

koblenz bezienswaardigheden

Er vertrekken twee regionale treinen per uur langs de Rijn U kunt vanuit Koblenz natuurlijk ook langs de rivieren fietsen of wandelen. Met shindig, glühwein en kerstcake tovert Koblenz authentieke en originele attracties. Bezoek de wijngaard Boppard Hamm - de grootste enige wijngaard in het Midden-Rijndal en wordt algemeen beschouwd als een van de beste wijndomeinen van de regio. Geniet van het uitzicht en de geluiden van de Rijn, van Koblenz naar Boppard tijdens deze eendaagse sightseeingcruise met audiocommentaar. Zo staat de toestand op de wegen groen bij vlotte doorstroming; rood bij files; oranje bij vertragingen; zwart bij afgesloten wegen op de kaart. Wilt u meer weten over Cochem en zijn geschiedenis? Tip 9: Burcht Eltz Door de gunstige steile hellingen heeft de Moezelstreek een ongekend hoge kasteeldichtheid.

Next

Duitse Kerstmarkt in Koblenz 2020

koblenz bezienswaardigheden

Vooral het historische marktplein met de wonderschone vakwerkhuizen, het 17 e eeuwse stadhuis en de Michaelsbrunnen is een lust voor het oog. Einstein is een goede plek om cocktails te drinken, maar de wijnkaart is ook erg goed. Castor , de sfeer van de oude binnenstad opsnuiven en meer. Dit is de eervolle bijnaam die de Romeinen aan gaven. ViaMichelin nodigt u uit om de gedetailleerde kaarten van {{levelAreaLinksForArrival}} te bekijken. Dan zit je met dit hotel wel goed. ViaMichelin — verkeersinformatie {{address}} in real time.

Next

Koblenz Bezienswaardigheden Toerisme Informatie

koblenz bezienswaardigheden

Het huisje werd door de eeuwen heen ook gebruikt als Rijnkraan, maar nu kun je er ook even genieten van een drankje en het uitzicht over de rivier. De unieke combinatie van natuur en geschiedenis trekt toeristen uit de hele wereld. The silhouette of Thurant castle with its two towers can be seen on the riverbank. Al struinend door de charmante steegjes van de binnenstad, kan je kiezen voor een welgekome verpozing op één van de vele terrasjes waar wijnfanaten ongetwijfeld aan hun trekken komen. Bepaalde routes zoals de goedkoopste kunnen via rustigere wegen gaan of tolwegen vermijden. Het vormt een informatiecentrum voor toeristen en men houdt zich er bezig met kunst en cultuur.

Next